BÍRÓKÉPZŐ!

2017. 03. 24.

BÍRÓKÉPZÉS!

Tisztelt Magyar Madarászok!

Az MDPOSZ ( Pannónia szövetség ) megalakulása óta elsődleges céljának tekinti a minőségi madártartás és tenyésztés népszerűsítését, illetve annak elősegítését. Az elért eredmények fokmérője a tenyésztett madaraink minősége, amiben nagy szerepe van a nemzetközi mércével is magas szintű szakmai bírálatnak. Az elmúlt több mint tiz évben rendezett kiállításainkon erre mindig nagy hangsúlyt helyeztünk. A Pannónia szövetség egy régóta megfogalmazott elvárást igyekszik kielégíteni azzal, hogy a  C.O.M. világszervezettel együttműködésben   bíróképzést indítson.

Felhívás!

Több éves sikeres munka után együttműködve a C.O.M-al, elindíthatjuk az első hivatalos magyarországi bíróképzést!

A C.O.M-al történt erdményes egyeztetés után az alábbi feltételekkel szervezünk oktatást:

Résztvevők:

– minden olyan tenyésztő, aki Magyarul beszél, ír és olvas (ez esetlegesen a határon túliak számára lehet érdekes)

– aki a kívánt szakágban legalább 3 éves tenyésztői tapasztalattal rendelkezik

– aki az elmúlt 5 évben legalább 2 országos szintű vagy nemzetközi kiállításon kiállítóként részt vett és ott legalább 3 db 90 pontos madara volt

Szakágak:

színkanári

alakkanári

egzóta

hullámos papagáj

közép és nagypapagáj

Oktatás folyamata:

Előzetes jelentkezési határidő: 2017.04.30. írásban a

gyerko.t@t-online.hu e-mail címen a választott szakág megjelölésével.

A tandíj befizetése az MDPOSZ számlájára 2017.05.10-ig a 10409015-50526589-68651004 számlaszámra

Kötelező részvétel az MDPOSZ által szervezett  1 napos oktatáson, melynek várható időpontja 2017 június. (Időpont Május 15-ig kijelölendő!)

Erre előzetes felkészülés szükséges, melyhez a tananyagi vázlatot, minden jelentkezőnek az adott szakágban, legkésőbb 2017.május 15-ig elküldünk.

Az oktatási nap utáni napon vizsgát tartunk, mely írásbeli és szóbeli részből áll.

A vizsgabizottság 3 jogosultsággal rendelkező bíróból áll:

Slobodan Kulic (szerbia), Günter Huber (Ausztria), Gyerkó Tibor

Sikeres írásbeli és szóbeli vizsga esetén a gyakorlati vizsga a 2017-es PANNÓNIA Országos Bajnokságon, Mór-on lesz, október 5-6-7-8.-án, szintén nemzetközi  C.O.M. bírók részvételével.

Mindhárom rész sikeres vizsgája esetén a jelölt

MDPOSZ C.O.M. Hungary bírói  igazolvány-t

kap. Ez nem nemzetközi C.O.M. bírói vizsga, ez Magyar bírói vizsga.

Ezek után van lehetőség a nemzetközit megszerezni, melynek feltétele 5 év C.O.M. segédbírói tevékenység és az Angol, Francia vagy Német nyelv beszélt, olvasott és írott ismerete.

A tanfolyam és vizsgadíj MDPOSZ tagoknak: 20 000,-Ft azaz Húsz-ezer forint, nem MDPOSZ tagoknak 30 000,-Ft azaz Harminc-ezer forint, mely tartalmazza a felkészülési segédletet, az oktatás díját, a vizsgadíjat és a bírói igazolványt sikeres vizsga esetén. Pótvizsga lehetőség a következő Pannónia kupán, díja 20 000,-Ft.

Nem tartalmazza az adott szakág standard leírását valamint egyéb a felkészüléshez szükséges szakkönyvet. Az oktatáson, vizsgán való étkezést, utazási vagy szállásköltséget.

Tisztelt Egyesületi Vezetők!

Tisztelt Sporttársak!

Kérjük a fentiekben megfogalmazott felhívás szövegét szíveskedjenek eljuttatni az egyesület tagjaihoz, illetve kérjük megosztásokkal és egyéb módon történő terjesztéssel segíteni munkánk hatékonyságát!

Köszönettel:

Hamza Zoltán MDPOSZ elnök

Gyerkó Tibor Nemzetözi kapcsolatok